Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη στην Τουρκία!!!



Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην επαρχία Ελαζίγκ, στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές ασφαλείας, κατά τη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή Καρακοτζάν, μια χειροβομβίδα που μετέφερε ένας από τους στρατιώτες εξερράγη, σκοτώντας τέσσερις στρατιώτες και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:00 τοπική ώρα, ενώ οι τουρκικές αρχές διενεργούν έρευνα για τις συνθήκες.
ΠΗΓΗ:gianniotis gr.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Ρω ... γιοκ !!! Σε ύφαλο προσέκρουσε τουρκική κορβέτα που κινούνταν κοντά στη Ρω


Αλλο ένα δείγμα της Τουρκικής ναυτοσύνης!!! - Μετά το Μάλτα γιοκ του ναυάρχου Πίρι Ρέϊς οι Τούρκοι αντί της Ρω βρήκαν τον ύφαλο Κουτσόμπα!!!

Στον ύφαλο Κουτσόμπα, που βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, κοντά στο Καστελόριζο, χτύπησε χθες Πέμπτη η τουρκική κορβέτα Μποντρούμ F-501, με αποτέλεσμα από το χτύπημα στα βράχια να κοπεί από την καρίνα η συσκευή ανθυποβρυχιακού πολέμου (Sonar). Πιθανόν δε να χτύπησε στα βράχια και η προπέλα του σκάφους.

Όπως αναφέρει ο δικτυακός τόπος των Νέων, όλη τη νύχτα χθες, σύμφωνα με τοπικές πηγές, βατραχάνθρωποι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έκαναν καταδύσεις στο σημείο και εντόπισαν την συσκευή την οποία και θα ανασύρουν τις επόμενες ώρες με ειδική επιχείρηση.

Οι άνδρες των ΟΥΚ έκαναν δεκάδες καταδύσεις προκειμένου να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια το στίγμα και την ιδιομορφία της ξέρας, έτσι ώστε να σχεδιασθεί με ακρίβεια η επιχείρηση ανάσυρσης της συσκευής. Οι βατραχάνθρωποι διαπίστωσαν και ίχνη από άλλη πρόσκρουση, η οποία πιθανόν να προέρχεται από την προπέλα του τουρκικού σκάφους.
ΠΗΓΗ: Aegean Times

ΚΙ ΟΜΩΣ...ΑΥΤΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ !!!

κατηγορίες κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός του Ιράκ για θέματα νερού κ. Λατίφ Ρασίντ. Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν τηρεί την υπόσχεσή της να σταματήσει την παρακράτηση των νερών του Ευφράτη και να αυξήσει τη ροή του νερού προς το Ιράκ. Μάλιστα είπε ότι η ροή του νερού έχει πλέον μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να φτάνει ελάχιστο νερό στο Ιράκ, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την επιβίωση των Ιρακινών αγροτών, αλλά και γενικότερα των κατοίκων του Ιράκ, όπου η λειψυδρία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κ. Νταβούτογλου, σε επίσκεψή του στη Βαγδάτη πριν λίγες μέρες είχε υποσχεθεί ότι η Τουρκία θα αυξήσει τη ροή του νερού του Ευφράτη προς το Ιράκ και πρότεινε μάλιστα και εκ νέου συζητήσεις με τη Συρία και το Ιράκ για τα νερά του Ευφράτη. Όμως αντί για αύξηση, το Ιράκ κάνει λόγω για επιπλέον μείωση.
ΠΗΓΗ: WWW.LIAKO.GR